Матс Виландер: Харесва ми начинът, по който играе Григор Димитров

OFFNEWS Последна промяна на 19 януари 2017 в 16:55 3441 0

Два дни преди предстоящия двубой между Григор Димитров и Ришар Гаске в третия кръг на Australian Open експертът на Евроспорт Матс Виландер коментира представянето на Григор Димитров в турнира и шансовете му за победа в предстоящия двубой срещу Ришар Гаске.
 
“Харесва ми начинът, по който Григор Димитров играе, играта му определено е станала по-агресивна. Мисля, че преди той не знаеше как да печели точки или мачове. Допада ми поведението му на корта. Изключително сериозен е. Игра много добре и в Бризбейн, където настилката беше подобна на тази“, коментира Виландер.
 
"Григор определено е станал по-зрял на корта. Не го познавам лично, но знам, че когато пътуваш много по целия свят, разбираш какво е необходимо, за да се превърнеш в топ играч.

Мисля, че натискът, който Григор Димитров преживя, бидейки наричан „Малкия Федерер“, не беше правилен. Всеки твърдеше, че той използва за свой образец играта на Роджър Федерер, което не е вярно. Напрежението, под което беше поставен, беше невероятно“, добави още Виландер за българския топ тенисист.
 
На въпрос какъв смята, че ще е развоят на мача между Григор Димитров и Ришар Гаске Виландер отговори: „Мисля, че Гаске става все по-добър и по-добър. По-опитен е, по-зрял, знае какво да прави на корта. Ако Григор играе агресивно, има реални шансове срещу Гаске“.