Григор Димитров продължава защитата на титлата в Бризбейн след нова драма

OFFNews 05 януари 2018 в 13:34 7914 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава успешно защитата на титлата си в Бризбейн, след като отстрани в 1/4-финалите британеца Кайл Едмънд след нова трисетова драма - 6:3, 6:7 (3), 6:4. Следващият съперник на поставеният под номер 1 в схемата българин ще бъде местният любимец Ник Кирьос. Двубоят с Едмънд премина през много драматични обрати, а кулминацията им дойде в третия сет, когато британецът контузи глезен в края, след което не успя да се противопостави на Григор, който го проби и спечели мача.

Първи сет
Григор показа, че отново ще има проблеми с първия си сервис още в началното разиграване, но успя да го вземе. Двамата тенисисти печелеха сервисгеймовете си до 3:3, след което Едмънд беше близо до пробив, но българинът отрази брейкбола. Последва пробив за Димитров, който след това го затвърди и спечели първия сет.

Втори сет
И двамата тенисисти се представяха солидно в сервисгеймовете си и така стигнаха до 4:4. Топка в аут на Едмънд доведе до 30:15 за Димитров. Британецът след това сбърка първия си сервис и прати топката в аут, което доведе до две точки за пробив на Григор. Той пропусна първата, като топката в мрежата, опитвайки се да надхитри Едмънд. Британецът безкомпромисно отрази и втората опасност с форхенд по правата, след което получи предимство и спаси подаването си. Григор сервира за оставане в мача, но явно беше обхванат от напрежение, защото сервисът му отново не влизаше, но за сметка на това беше разнообразен в разиграванията.

Той подобри началния си удар и принуди Едмънд да сбърка за 30:30, след което с ас се доближи до спечелване на гейма, което се случи в следващото разиграване, когато максимално "разходи" Едмънд по корта, за да завърши с хубав уинър. Британецът отново показа уверена игра на свой сервис, а съвсем мъничко не достигна на Григор за равенство 15:15, след като топката закачи мрежата. Последва двойна грешка на Едмънд, която той поправи бързо и в крайна сметка спечели подаването си. Григор отново сервира за оставане в мача и вкарването му в тайбрек. Димитров взе безапелационно първите две точки, след което сбърка. Нова грешка върна Едмънд в гейма за 30:30. Ас изведе Григор напред, след което и опонентът му прати топката извън полето и така се стигна до тайбрек.

В него Едмънд поведе с 4:2, но с отлично движение по корта Димитров намали, след което последва доста любопитно разиграване, спечелено от Едмънд и 5:3 в негова полза. Нов мощен уинър на британеца направи пасива на българина на 3 точки, след което той получи право на сервис. Още в първия опит той не успя и така Едмънд взе сета и изравни резултата.

Трети сет
Григор Димитров поведе, след което пропусна възможност за ранен пробив, но беше убедителен отново в подаването си. Играта отново тръгна гейм за гейм, като и двамата тенисисти удържаха сервис геймовете си, а Едмънд дори успя да вземе гейм на нула за 3:3. В последвалото разиграване Едмънд се доближи до пробив. Григор отрази първата възможност. Топка в аут на Едмънд му даде предимство, а нова грешка на британеца му донесе и победа в гейма и водачество с 4:3. Силният сервис на Едмънд продължи да тормози Григор, който не намираше отговор и последва нов гейм на нула за съперника му.

В следващия гейм се стигна и до контузия в глезена на британеца, който се строполи на корта. Димитров прескочи мрежата, за да отиде да види какво става със съперника му и му помогна да се изправи, след което британецът получи медицински таймаут. Той се завърна на корта след няколкоминутното прекъсване. Григор довърши започнатото, след което британецът сервира за оставане в мача. Проблемите обаче си казаха думата и в крайна сметка защитаващият титлата Димитров успя да пробие съперника в решителния момент и взе гейма, сета и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови