Григор Димитров оцеля в Бризбейн

OFFNews 04 януари 2018 в 16:25 8851 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира трудно защитата на титлата си от турнира в Бризбейн.

Българинът беше на крачка от сензационно отпадане още в първия си мач от втория кръг срещу австралиеца Джон Милман, но показа характер и оцеля след трисетова драма след 4:6, 7:6 (8), 6:3. В 1/4-финалите поставеният под №1 Димитров ще играе с британеца Кайл Едмънд.

Димитров загуби първия сет, след като допусна пробив в десетия гейм и отстъпи с 4:6. След драматичен втори сет, в който спаси два мачбола, той успя да изравни. Българинът измъкна втората част след тайбрек и 10:8 в него.

В решителната трета част двамата тенисисти спечелиха подаванията си, след което в оспорван четвърти гейм, минал през доста обрати, българинът постигна пробив и поведе с 3:1, с което си отвори вратата към крайната победа.

Григор затвърди пробива си в следващото разиграване. Австралиецът също взе набързо подаването си и се стигна до 4:2. В седмия гейм Григор беше безапелационен, като даде само точка на Милман, който след това сервира за оставане в мача.

Милман се справи успешно със задачата и така инициативата се върна в ръцете на Григор, който с гейм на нула сложи точка на спора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!