Григор Димитров отпадна от турнира в Пекин навръх именния си ден

OFFNews 30 септември 2019 в 09:37 1466 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров допусна поражение в първия кръг на турнира China Open в Пекин. Навръх имения си ден, българинът загуби с 2:6, 5:7 от Андрей Рубльов след малко повече от час игра.

Това беше четвърти дуел между двамата, след който балансът вече е изравнен – 2:2 успеха. Във втория кръг Рубльов ще се изправи срещу победителя от мача между Михаил Кукушкин и Фабио Фонини.

Първият сет започна по най-добрия възможен начин за младия руснак и той проби в третия и седмия гейм, а освен това си спечели всяко едно от подаванията.

Вторият сет започна катастрофално за Димитров и той бе пробит на нула още в първия гейм от частта. Все пак обаче българинът намери сили в шестия гейм да върне пробива и да стабилизира играта си. В 11-ия гейм обаче руснакът отново проби и след това си спечели подаването, за да спечели и самата среща.

Българинът приключи срещата с 31 непредизвикани грешки. По-късно тази седмица ще стане известно дали Димитров ще успее да намери място в основната схема на Мастърс 1000 в Шанхай, който започва след седем дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови