Григор Димитров е вторият финалист на Sofia Open (снимки)

Александра Маркарян 11 февруари 2017 в 20:04 35722 1

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Григор Димитров

Григор Димитров е вторият финалист на Sofia Open. Българинът се наложи над грузинеца Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3 след час и 3 минути игра и утре ще се изправи срещу Давид Гофен в битка за трофея от турнира Garanti Koza Sofia Open (ATP 250).

Двубоят започна точно в 19 ч. с ас на Григор, който спечели жребия и избра да сервира. Българинът взе гейма на нула за около 1 минута и след още две взе и подаването на съперника си на нула. На петата минута резултатът беше 3:0. Агресивната и прецизна игра на Григор караше зрителите, изпълнили "Арена Армеец" до най-горните сектори, да избухват в овации след всяка точка за 25-годишния българин. След сервис гейм, спечелен от Басилашвили, в играта на Григор се появиха колебания, но той завърши гейма и сета без пробив след 22 минути игра - 6:1.

Снимка: sofiaopen.bg

По време на сета човек във ВИП ложата си позволи да снима със светкавица и след края му лично получи забележка. Подвиквания между точките - основно към Григор, не го разконцентрираха и той продължи да показва категорична, по-силна от вчерашната си игра.

Във втория сет грузинецът заигра по-уверено, спечели подаването си и не позволи Григор да го пробие в третия гейм. Резултатът след общо 32 минути игра беше 2:1 за Басилашвили. Размяната на сервис геймове продължи до 2:2. Възможности за пробив, асове и двойни грешки изпъстриха най-дългия до момента гейм в мача - петия, в който сервиращия грузинец не бе пробит. Значително по-бързо българинът затвори гейма си, а ас му осигури последната точка. Равенството се запази - 3:3. Двойна грешка на грузинеца осигури пробив за Григор за 4:3 в 54-ата минута от мача. Това беше и последният гейм в сета и мача за съперника на Григор, който спечели с 6:3.

"Вълнувам се, но трябва да остана фокусиран за следващия мач", бяха думите на Григор след края мача.

Днес Басилашвили и Димитров изиграха първия мач помежду си. Преди турнира в София грузинецът заемаше 87-ата позиция с 630 точки в световната ранглиста на сингъл.

Той стигна дотук, след като отстрани №1 в схемата Доминик Тийм, а снощи обърна Мартин Клижан, след като загуби първия сет с 0:6, но спечели другите два. Басилашвили е на 24 години, с година по-млад от българския си съперник.

Николоз Басилашвили, снимка: sofiaopen.bg

Двамата се срещнаха на корта за първи път днес.

До полуфиналите 13-ият в света Димитров се наложи над Йежи Янович (Полша) и Виктор Троицки (Сърбия).

Димитров и съперникът му за утрешния финал - 11-ия в света Давид Гофен (Белгия) - имат два мача помежду си, и двата спечелени от Григор, последният от които беше на Откритото първенство в Австралия по-рано тази година. Финалът ще започне в 17 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови