Публиката? Всичко върви по план, така че ù благодаря

Рекордно много зрители гледаха четвъртфиналния двубой на Григор Димитров по трибуните на "Арена Армеец" тази вечер

Александра Маркарян 10 февруари 2017 в 20:45 8635 0

Снимка sofiaopen.bg

Не мога да се оплача в момента - всичко върви по план, така че им благодаря. Така отговори Григор Димитров на въпрос за поведението на публиката по време на мачовете му на пресконференцията след победата над Виктор Троицки в два сета за час и пет минути.

Четвъртфиналният двубой тази вечер се изигра пред рекорден брой зрители - 9600 подкрепяха Григор на трибуните.

"Може би след този труден първи гейм започнах да влизам във формата си, в играта, която исках да играя. Днес беше по-добър мач, бях още по-фокусиран, движих се още по-добре на корта. Физически се чувствам добре, починах си добре, гледам изцяло към утрешния мач", каза Григор ден преди полуфиналния двубой.

"Знаех, че форхендът на Виктор не беше добър от самото начало, изиграх няколко слайса и усетих, че му ставаше все по-трудно и по-трудно. Използвах мрежата, когато можех да изляза напред", допълни той за играта си срещу Троицки.

Григор изрази и радостта си от децата, които вдъхновява и които все по-често избират тениса за свой спорт.

"Може ли да поиграем да пет минути?", питат те. Със сигурност. Това ме радва, каза Григор, но сподели, че въпросът дали някога да има детска академия или да подпомага по друг начин тениса в България сега е далечен за него. Фокусирал съм се изцяло върху кариерата си, каза тенисист №1 за България и предпочете да не бъде сравняван със семейство Малееви.

"Никога не трябва да се сравнявам с това, което са постигнали семейство Малееви - те са пример, легенда", каза Григор.

За утрешния двубой той не изрази предпочитания за съперник - ще погледам малко от мача тази вечер на запис, ще обсъдим с треньора играта ми, каза той.

На въпрос гледа ли към финала в неделя и чувства ли се фаворит, той отговори: "Да, не, не знам. Стъпка по стъпка, никога не трябва да гледаш толкова напред".

В първия си мач на турнира Garanti Koza Sofia Open 25-годишният българин победи поляка Йежи Янович, а следващият му съперник ще бъде определен в двубоя между Мартин Клижан и Николоз Басилашвили. Осмият в схемата и 36-и в света словак Клижан и Димитров са играли веднъж на ниво ATP и българинът спечели - през 2015 г., на четвъртфинал на турнира в Бризбейн, на който тази година Григор е шампион. Григор и Басилашвили не са се срещали на корта досега. 24-годишният грузинец, №87 в световната ранглиста, отстрани поставения под №1 в основната схема на турнира Доминик Тийм.

Полуфиналният двубой е утре, не преди 18 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!