Федерер подготвя феновете за оттегляне

OFFNews 15 ноември 2018 в 17:06 1247 0

Снимка Колаж:Евроспорт

Един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер, е пред оттегляне от играта. 2019-а може да се окаже последна за швейцареца, пише в анализ на Евроспорт.

Самият Федерер сякаш подсказва на феновете си да се готвят за сбогуване, като след всяко участие се обръща към тях с "Ще се видим догодина". С наближаването на края на сезона риториката на Федерер се промени и показва, че той вече мисли за живота след тениса.

"Да се върна в родния град и да спечеля може би за последен път значи много за мен", каза Федерер след успеха си в Базел. Това показва колебание дали ще включи турнира в календара си за догодина. Друг знак за предстоящото отказване е желанието на Федерер да участва на турнирите на клей, които избягваше в последно време. На първо място в списъка му е "Ролан Гарос" в Париж, където ще излезе, за да изпълни обещанието си да се сбогува с феновете.

Федерер е на 37 години и е показал, че възрастта не е проблем за него. Той печели мачовете си благодарение на огромния си опит и умения, а не на физическа сила. В края на годината обаче си пролича, че силите му не са неизчерпаеми. Срещу Филип Крайнович например той допусна четири пробива, което е нехарактерно за него. Срещу сериозните съперници той също показа слабости. Парите едва ли са мотив за него да остане, тъй като е спечелил достатъчно, а наскоро подписа и рекламен договор за 300 милиона долара.

"Толкова много съм пътувал, а на практика не познавам света. Ще ми се да обиколя Италия, Германия, Франция, Скандинавия и други страни като турист. Дори не познавам добре Лондон", каза наскоро Федерер, който вече откровено си представя живота след тениса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews