Невъзможно е просто дума: успехът на Григор Димитров в Лондон през погледа на ATP (видео)

OFFNews 20 ноември 2017 в 10:56 10106 3

Снимка ATP

"Невъзможното не е факт. То е мнение... Невъзможното е потенциал, нещо временно. Няма невъзможно." Така започва клипът, посветен на най-големия успех на Григор Димитров - спечелването на титлата от финалния турнир за 8-те най-добри тенисисти през годината на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Григор завърши най-добрия сезон в кариерата си с най-голямата титла в живота си. След снощната му победа над Давид Гофен (7-5, 4-6, 6-3) българинът, който мечтаеше да завърши годината в Топ 10, се изкачи до №3 в света, изпреварван само от две легенди в тениса - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Развоя на мача може да видите ТУК, а представянето на българина през погледа на ATP - в клипа за Григор:

Най-добрият ни тенисист участва за първи път на турнира като един от 8-те най-добре представили се през годината. И един от малцината дебютанти, спечелили трофея. За последен път дебютант е печелил финалния двубой преди 19 години, през 1998 г. - испанецът Алекс Кореча.

Миналата година той стана притежание на Анди Мъри, който победи петкратния носител на тази титла - Новак Джокович. Също пет са титлите на Пийт Сампрас. Повече от тях двамата са само трофеите от финалния турнир на ATP на Роджър Федерер - 6.

Титлата е четвъртата за Димитров през 2017 г. и осмата в кариерата му. Само за година и четири месеца българинът се изкачи от 40-ото място в световната ранглиста - най-ниската му позиция за последните 3 г. - до №3 благодарение и на новия му треньор - Даниел Валверду. Освен него снощи в O2 Григор подкрепяха целият му екип и родителите му, а емоционалните моменти след края на мача също бяха запечатани от камерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

3

LZ2IF

20.11 2017 в 17:41

Браво! Който го може, го може! И го прави...

20699

2

Новак

20.11 2017 в 13:16

Голям успех на Григор Димитров - спор няма. Но само да си спомним как тези, които сега леят хвалебствия го хулеха при загуба. И най-лошото е, че пак те ще го хулят когато загуби. Та леко с превъзнасянето. Това е голяма победа за Григор, но България като държава не му е дала нищо. Да не се получи така както стана с Парк де Пренс - 24 години празнуваме този ден като национален празник и се подиграваме на франсетата , а те през това време станаха веднъж световни шампиони, веднъж европейски шампиони и играха няколко финала. Та прав е #1- славата е преходна.