Треньорът на Федерер: Той може да играе до 2021 година

OFFNews 07 ноември 2018 в 11:27 1314 0

Треньорът на швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер - Северин Люти смята, че Маестрото може да остане на корта още няколко години.

"Не обичам да говоря за неговото отказване, а и той също, тъй като това сякаш приближава този момент. Смятам, че той може да играе поне между една и три години.

Аз съм служител на Роджър, но за Купа "Дейвис" решенията са мои. Когато обсъждаме заплатата ми, винаги го правим лично с Роджър. Не се съгласявам с всичко. Най-важното е да си гъвкав и да стигаш до правилните решения.

В крайна сметка Роджър взима решенията - за мен изминалите 11 години бяха много добри. Да вземем пример със Стан Вавринка, който също е част от отбора за Купа "Дейвис".

Той се превърна в мой приятел. Можем да си говорим и за много неща извън работата. Няма предел. Роджър също ми е приятел, но си и остава и мой шеф", каза Люти пред изданието "Le Temps".

Междувременно станаха ясни групите за финалния турнир на АТР в Лондон. Новак Джокович ще трябва да мери сили с трима двуметрови гиганти - Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър.

Другият водач на група - Федерер ще има наглед по-преодолими съперници. Интересното е, че ще видим представители на осем различни държави.

Група "Густаво Куертен": Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич, Джон Иснър

Група "Лейтън Хюит": Роджър Федерер Кевин Андерсън Доминик Тийм Кей Нишикори

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови