Жена возила нападателя на курсантите, той бил с 5 присъди

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2019 в 14:55 2615 0

33-годишна жена е шофирала колата, която препречи автомобила на курсантите от НВУ "Васил Левски", нападнат с брадва от Йордан Пенев, от ромски произход. 

Това съобщиха от прокуратурата. 

На 13 януари около 19.00 часа лек автомобил, марка „Ауди“ се движил между Сливен и Гурково. Той бил управляван от П.А., на 20 г., курсант в НВУ “Васил Левски“ - гр. Велико Търново, като в автомобила пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г. 

При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри - изпреварвания, като на 7 км преди Гурково, М.Т., която шофирала “Опел Корса“, спряла напречно на осовата линия, а водачът на “Ауди“ спрял след автомобила, управляван от нея.

Й.П., на 32 г., слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и преден капак на “Ауди“, след което се качил в автомобила „Опел Корса“ и се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съответно съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък. 

Извършителят на деянието Й.П. и спътничката му са установени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 13 януари е образувано бързо производство срещу Й.П. със срок на разследване от 7 дни.

Днес предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Й.П. за това, че на 13.01.2019 г., на път І-6 км.354, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на МПС и се отличава с изключителна дързост /нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, управляван от П.А. След повдигане на обвинението ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета спрямо Й.П. От събраните доказателства до момента е видно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“, като е лице от активния криминален контингент. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови