Жена, издирвана с червена бюлетина, бе хваната при масирана проверка на прокуратурата и МВР

OFFNews Последна промяна на 06 март 2020 в 15:08 5681 1

Шестима души задържани, 11 души са с повдигнати обвинения, като двама от тях са задържани за 72 часа, установени са двама мъже и жена, обявени за издирване, съставени са 28 акта и са наложени 67 глоби по фиш, заснети са 14 видеоклипа за скорост, наложени са 3 принудителни административни мерки.

Това е статистиката от спецакция на територията на РУ – Г. Оряховица за противодействие на битовата престъпност, съобщиха от прокуратурата. Операцията се осъществява под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново и с участието на служители на РУ – Г. Оряховица, Пътна полиция, ОДМВР – В. Търново и Митница – Русе.

750 литра нелегален алкохол са установили служители на РУ – Г. Оряховица и Митница – Русе в жилище в с. Драганово. Домът е обитаван от 64-годишен мъж, известен на полицията и осъждан. Акцизната стока е иззета.

410 грама насипен тютюн без бандерол са намерили полицейските служители при проверка на жилище в железничарския град, обитавано от 53-годишен мъж. По двата случая са образувани преписки.

В друго жилище в село Драганово, собственост на 37-годишен мъж, е установена 55-годишна британска гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Шотландия. Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Уведомени са компетентните служби. В домакина й пък са намерени около 7 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В хода на специализираната полицейска операция са установени още около 2 грама метаамфетамин. 1,5 грама от наркотичното вещество е открито при проверка в с. Първомайци на 23-годишен местен жител. Останалото количество е намерено при проверка в Лясковец на 32-годишен мъж от Г. Оряховица. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Срещу тримата са започнати бързо производства.

При проверки, изръшени в жилища на бургуджийски фамилии в Горна Оряховица, са намерени и иззети общо 86 куфара с инструменти, на които са поставени стикери на известни търговски марки и са подготвени за продажба.

В хода на проведената операция е установен и 18-годишен от Лясковец, с влязла в сила присъда. Той е предаден на ОЗ "Охрана" за привеждане в затвора в Ловеч за изпълнение на 3-месечна ефективна присъда "Лишаване от свобода", постановена от Райоен съд- Г. Оряховица. Установени са и двама мъже, обявени за общодържавно издирване от областните дирекции на МВР в Пловдив и Бургас.

Повдигнати са обвинения на общо 11 души. На двама от тях за отглеждане и производство на наркотични вещества. 37-годишен мъж от Павликени е подведен под отговорност за това, че в ползван от него двор в с. Драгижево е засял и отглеждал 34 контейнера със семена от рода на конопа и 26 растения от същия вид. Наложена му е мярка зе неотклонеине "Подписка". Друг 29-годишен долнооряховчанин е обвинен в производството на повече от 60 грама метаамфетамин на стойност над 1600 лв. С определение на Окръжен съд – В. Търново му е наложена мярка "Задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X