Заради липсващ подпис падна запорът на бивш шеф на комисията по хазарта

OFFNews 20 август 2021 в 13:18 6200 0

Обвиняемият по едно от делата срещу хазартния бизнесмен Васил Божков - бившият шеф на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев, е спечелил административен процес срещу данъчните, с които падат запорите на сметките му в три банки, както и запорът върху ценните му книжа, съобщи "Сега"

Причината е в липсата на подпис на данъчните, а решението на Административния съд-София е окончателно.

Митев бе обвинен, че е помогнал държавата да бъде ощетена с над 500 млн. лв. от несъбрани такси за хазарт.

Той оспори в съда решението на шефа на НАП в София от юли 2020 г., с което са отхвърлени възраженията му срещу постановлението за налагане на обезпечителни мерки от 9 март, издадено от публичен изпълнител.

Проверката на Огнемир Митев е възложена през февруари 2020 г. и се отнася за периода 2014 г. - 2019 г. Данъчните установяват, че през това време разходите на Митев са 132 725 лв., в т.ч. над 107 000 лв. за автомобил. Получавал е доходи като председател на ДКХ, като в декларация пред антикорупционната комисия към края на 2017 г. е декларирал 0 лв. На следващата година е описал 313 000 лв. по влогове/депозити.

Данъчните обаче са сметнали, че очакваните задължения са на стойност 37 300 лв. - 31 300 лв. главница и останалото - лихви към март 2020 г. А запорът е заради това, че Митев няма имоти на свое име.

Съдът отменя решението на данъчните, тъй като по закон налагането на обезпечителни мерки трябва да бъде направено след постъпване на мотивирано искане. А в случая не може да се приеме, че постановлението е издадено въз основа на искане от орган по приходите, тъй като липсва подпис.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна