Започва европейската проверка на българската прокуратура

OFFNews 27 юни 2016 в 09:30 2716 5

Независими европейски експерти започват анализ и оценка на българската прокуратура от днес.

Петима магистрати от Великобритания, Германия, Испания и Холандия, както и двама служители на новосъздадената Служба за подкрепа на структурните реформи на Европейската комисия, ще трябва да се запознаят с дейността на българската прокуратура.

Проверката се провежда по инициатива на премиера Бойко Борисов и със съдействието на Министерство на правосъдието.

Чуждите магистратите ще трябва да анализарт българската прокуратура и да напишат доклад, който ще е готов в края на годината.

Работата на мисията ще продължи пет дни и ще бъде последвана от още поне четири работни визити, които ще се проведат в следващите месеци. Европейските магистрати и експерти първо ще разговарят с правосъдния министър Екатерина Захариева, а по-късно и с ръководството на прокуратурата, начело със Сотир Цацаров.

До момента началото на мисията бе отлагано два пъти - веднъж през месец април и веднъж в края на май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

27.06 2016 в 12:35


Същата измама и ИМИТАЦИЯ на дейност, само си спомнете какво се случи по времето царя-кокошкаря, когато дойдоха британските спецове да ни решават проблемите с митниците......краденето се увеличи.....ама този задръстен матрЯл си заслужава и...ТИКВАТА...РЪПОНЯ..цацата....и “умните..красивите...“ цялата крадлива и безогледна пасмина.......

29585

1

Izalina

27.06 2016 в 10:00

"Независими европейски експерти ... по инициатива на премиера ... ще продължи пет дни и ще бъде последвана от още поне четири работни визити ..."

Всичко това ми звучи доста съмнително и спорно ефективно, предвид заложените срокове. Да видим обективния доклад накрая.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки