Зам.-началникът на Трето РПУ Красимир Любомиров остава в ареста

OFFNews 15 февруари 2020 в 18:42 3113 0

Софийският градски съд пусна от ареста Николай Стоименов, началник на група „Джебчийски кражби“ в СДВР и остави зам.-началника на Трето РПУ Красимир Любомиров в ареста, съобщава БНР.

Двамата бяха обвинени, че са се опитали да изтеглят печалба от 12 000 лева от тотото, показвайки билет за който е било съобщено, че е откраднат.

„Просто е направил една колегиална услуга. Ако има някакви нарушения, те по дисциплинарен ред могат да бъдат наказани, тъй като преписката не е заведена официално.“, каза Георги Ценев - адвокатът на Николай Стоименов.

„Но когато е обработвал материалите по делото, са участвали и други колеги от службата, включително и неговият началник, когато са се срещали с другата жена, което говори, че той не е укривал никаква информация по случая“, добави той.

Прокурорът Иван Петров обясни, че в хода проверката е установен пропуск в процедурата за предаване на вещи.

„Имуществото, което постъпва в столична дирекция на вътрешните работи, докато не се предаде на съответното материално отговорно лице, не се завежда никъде. Има съответният протокол за обиск, това нещо деловодно не се завежда, искам да ви кажа никъде, така да го кажа. Няма възможност да бъдат присвоени такива вещи и това не означава, че те непременно ще бъдат присвоени“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови