Следствието не е засякло данъчни задължения на Румен Спецов. Засега

Изводите са в междинен доклад, проверката продължава

OFFNews 30 септември 2021 в 12:34 2983 0

Не са засечени данъчни задължения на директора на НАП Румен Спецов, сочи междинен доклад на следствието, но това е само един от анализите по случая, а не окончателен извод по разследването, съобщи бТВ.

Проверката на Спецов бе разпоредена от бившия служебен финансов министър Асен Василев след медийни публикации, че шефът на данъчните е продал дружеството си със солидни задължения от 1 млн. лв. към хазната. За да избегне плащанията, той прехвърлил фирмата си на малоимотния Данаил Николов. ГЕРБ не пропусна да покаже "офиса" на Николов в драгоманското село Яблотина - порутена сграда без прозорци и врати. 

От НАП излязоха с позиция, че Румен Спецов е излязъл от фирмите си, след като през 2018 г. е получил статут на постоянно пребиваващ в Дубай, където отива заради професионалните ангажименти на съпругата си. 

Прокуратурата образува производство за данъчни престъпления, но до този момент няма окончателни данни какво е открила проверката.

По случая днес се включи и главният прокурор Иван Гешев с уточнението, че не знае за междинния доклад.

"В момента, в който има някакъв краен акт - от рода на произнасяне на прокурор по същество, повдигане на обвинение, прекратяване на производство, внасяне на обвинителен акт, събиране на доказателство за обвинението по отношение на лица, ще бъде уведомена българската общественост. Съзнавам, че този казус е изключително важен. След като градската прокуратура към този момент не е уведомила, значи няма такива неща, които да представляват конкретен интерес", посочи Гешев.

Самият Румен Спецов засега пази мълчание по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови