Съдия мъмри обвинени в отвличане и побой над дете, но ги пуска да си ходят

OFFNews - Бургас 17 май 2017 в 17:26 3884 1

Снимка gramofona.com

Единият от задържаните за побой над дете

Дълга и назидателна лекция на двама задържани изнесе бургаският окръжен съдия Събчо Събев. Магистратът сериозно порица мъжете, арестувани с обвинения за отвличане и побой на дете, но въпреки това не им наложи никаква мярка за неотклонение и ги пусна да си ходят.

Според обвинителния акт, задържаните Жельо Тончев и Йордан Янчев, са отвлекли непълнолетно момче в бургаския кв. „Банево“. Те са се опитали да накарат детето да признае, че е откраднало дебитната карта на един от тях и са искали да я върне. То е удряно, душено чрез въже и са му отправяни заплахи за убийство. Самото въже не е намерено. Според адвокатите на обвиняемите има противоречия в думите на свидетелите. Травмите по детето били охлузване на лицето, наранена ушна мида и нараняване по шията. Това, според юристите, е в противоречие с думите на някои от свидетелите, че има нанесен „зверски побой“.

Съдията изнесе дълга назидателна лекция на задържаните, посочвайки, че момчето е било само на 16 години, а, ако искат да се правят на мъже, да се пробвали с Кубрат Пулев. Въпреки това, той не наложи никаква мярка за неотклонение на двамата мъже.

Прокуратурата ще протестира решението на Окръжния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

17.05 2017 в 17:53

Тоя съдия е много строг. Сега тези двамата ще страдат цял живот от зловещите угризения, които неговата реч е събудила в тях.