Съдът пусна Пламен Бобоков да иде в Германия и Швейцария по бизнес дела

OFFNews 23 март 2021 в 12:22 4424 0

Cпeциaлизиpaният cъд пусна бизнecмeнa Πлaмeн Бoбoĸoв дa нaпycнe cтpaнaтa пpeз aпpил зa cлyжeбни пътyвaния дo Гepмaния и Швeйцapия ĸaтo пpeдcтaвитeл нa “Πpиcтa oйл”. Moтивитe нa cъcтaвa ca, чe въпpeĸи пoвдигнaтитe мy тeжĸи oбвинeния, нямa oпacнocт дa ce yĸpиe, съобщи Дe фaĸтo.

На 23 февруари Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната му да пътува в чужбина. Бобоков, който е с няколко обвинения, поиска да падне ограничителната му мярка, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск да се укрие.

Такова е мнението и на държавното обвинение, което определи мярката като необходима. Съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март.

Самият Бобоков обяви, че няма намерение да се крие от правосъдието.

В момента в спецсъда има две дела срещу Бобоков. Едното от тях е за участие в престъпна група заедно с брат му Атанас Бобоков и бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков заради депонирането на опасни отпадъци. Второто разследване е за търговия с влияние и по него са повдигнати обвинения и на президентския секретар Пламен Узунов. 

Пламен Бобоков е подсъдим и по дело за незаконно държане на артефакти, което се гледа в Окръжния съд в Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!