Съдът отмени запор на сметка на Стойне Манолов

OFFNews 03 декември 2020 в 11:54 2785 0

Апелативният специализиран наказателен съд е отменил запор на 200 000 лв., които собственикът на футболен клуб "Царско село" Стойне Манолов се е опитал да изтегли от сметка на фирмата си, съобщи “24 часа”. Информацията бе потвърдена от съда пред OFFNews, но оттам отказаха да кажат какви са мотивите за решението.

Заради съмнения за връзки с обвиняемия бизнесмен Васил Божков Манолов е един от многото предприемачи, чиито финансови операции се следят от ДАНС. Самият Манолов отрича.

Някои от фирмите на Стойне Манолов са с блокирани сметки по Закона за мерките срещу изпиране на пари. Той обжалва в съда и някои от запорите са паднали. Последният от тях е за въпросните 200 000 лв. от личната сметка на Манолов, блокирани от началото на юли. Тогава една от управителките на фирмите му Светла Божилова с пълномощно от Стойне Манолов заявила в “Търговска банка Д” теглене на крупната сума от негова лична сметка.

От банката са докладвали на ДАНС. Операцията е спряна и сумата е запорирана.

През лятото Стойне Манолов е обжалвал в съда, но без успех. При поредната му жалба обаче запорът пада с решение на втората инстанция. От него става ясно, че Манолов е дал няколко заема на акционерното дружество “СМ и партньори”, в което сам притежава контролния пакет от акциите. 

А парите се озовали в личната му сметка с превод от фирмата с основание “връщане на заем”.

Съдът приема още, че няма доказателства парите да са с неясен произход, а прокуратурата е имала възможност да направи пълна проверка за няколкото месеца, през които сумата е била под запор. Освен това фирмата, от която идват парите, нямала общо с бизнеса на обвиняемия хазартен бос.

Стойне Манолов се е преборил в съда да отпаднат и други два запора за много по-малка сума - по 25 000 лв., част от които били за касови наличности в комплекс “Царско село”.

В миналото Манолов беше съдружник на Манол Велев, за покушението над когото е обвиняем Васил Божков. Манолов, както и Божков дълги години се занимаваха с хазарт в игрални зали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!