Съдът отмени паричната гаранцията на момичето в колата, причинила смъртта на Милен Цветков

OFFNews 08 май 2020 в 17:21 4223 0

Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова като несъставомерна. Момичето бе в колата, която предизвика катастрофата, довела до смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков.

Цанкова е приятелка на Кристиан Иванов, който беше на волана на автомобила, който се вряза в колата на журналиста.

На 21 април тя и още един спътник в автомобила - Георги Иванов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата са дали показания. Те потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на журналиста.

Според съдия Николай Урумов обаче момичето може да откаже да дава показания, след като е признала за близостта си с Кристиан. Затова и обвинението към нея не е съставомерно.

По-важно значение има фактът, че Цанкова не е заявила пред разследващите никакви обстоятелства и дори да не е заедно с Кристиан Иванов не може да бъде подведена под отговорност.

Паричната гаранция на третия в автомобила Георги Иванов остава в сила, тъй като жалбата на адвоката му не е внесена в срок. В жалбата пред съда адвокатът на мъжа е посочил, че страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата бил в почти неадекватно състояние. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!