Прокуратурата обвини в умишлено убийство мъжа, причинил тежката катастрофа на Околовръстното в София

OFFNews 30 септември 2022 в 18:10 2623 1

обвиненият Д.Л.

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното шосе в София

Софийската градска прокуратура измени обвинението на мъжа, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, в която загина французин, а двама души бяха ранени. Шофьорът на "Порше"-то, което в неделя блъсна лека кола, е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство. 

Д.Л. беше обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че мъжът е управлявал "Порше"-то си след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че обвиняемият не е опитал да спре. 

Мъжът е задържан под стража, като на влизане в съдебната зала във вторник шофьорът каза, че съжалява за случилото се: "Не съм искал да стане така. Извинявам се на всички, също и на моето семейство. Не съм карал след употреба на наркотици и алкохол", а пред съда се разплака.

Той е и с предишни нарушения на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост за над 1900 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

30.09 2022 в 18:33

Абсолютно справедливо! Но ми остава съмнението, че само защото френският посланик се намеси, прокуратурата предявява такова обвинение. Случаят с Милен Цветков не беше ли същия?