Прокуратурата нареди масови проверки на газовите уредби

OFFNews 18 януари 2018 в 10:17 14325 2

Прокуратурата нареди масови проверки на газовите уредби

Върховна административна прокуратура е разпоредила на министъра на транспорта по-строг контрол и проверки във връзка с газовите уредби на автомобилите.

Поводът са публикации в медиите за автомобили с газови уредби, които са монтирани незаконно. Колите не минавали годишен технически преглед на горивната система и по този начини били потенциално опасни.

Прокуратурата се е самосезирала заради твърденията, че не се спазват изискванията при първоначалната проверка или при извършване на периодичен преглед на автомобили с уредби, които позволяват работата на двигателя с втечнен нефтен газ и сгъстен природен газ /ВНГ или СПГ/.

ВАП съобразява, че правомощията за контрол са възложени на органите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а налагането на санкции е в правомощията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се посочва в съобщение от прокуратурата.

По този повод от държавното обвинение са "ангажирали" министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за реализиране на мерки на територията на страната за спазване нормативните изисквания.

Указано е в срок до 19.02.2018 г. ВАП да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

1

theprofet

18.01 2018 в 11:16

Без фиктивна проверка (и да искат друга не могат да направят) на газовата уредба при преглед, колата е потенциално опасна!!!