Прокуратурата иска обвиняемият за пране на милиони от Хемус да бъде разпитан пред съдия

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2021 в 11:19 1365 0

Наблюдаващите прокурори по разследването срещу Борис Колев - обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от магистрала „Хемус“, ще внесат днес в СГС искане той да бъде разпитан пред съдия.

Колев - в присъствието на защитник даде обстойни обяснения като посочи конкретни лица, които имат отношение към евентуално извършеното престъпление. С оглед изложените от обвиняемия обстоятелства наблюдаващите прокурори са дали множество подробни указания на органите на МВР. Възложено им е да установят посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества. 

Прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд (САС) след произнасяне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвиняемия. 

До момента няма произнасяне на Софийска апелативна прокуратура (САП) по направените самоотводи на двама от наблюдаващите прокурори. В случай че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор, ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори, които да продължат ръководството и надзора върху разследването. До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори продължават да изпълняват функциите си на наблюдаващи прокурори.

Извършват се всички необходими действия по разследването и други процесуални действия с цел разкриване на обективната истина по предвидения в закона ред.

Ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъдат определени от наблюдаващите прокурори адекватни мерки за неотклонение, отговарящи на обществената опасност.

Изготвено е предложение за вземане на делото на специален надзор от САП и от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

За резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !