Първа присъда за купуване на гласове преди вота

OFFNews 01 октомври 2022 в 18:47 1623 2

темида

Снимка Архив

Мъжът е направил самопризнания

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори, съобщиха от МВР.

Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като Районният съд е одобрил споразумение между Районната прокуратура и защитата на обвинения.

При проведена акция в община Долна Митрополия е проверен личният автомобил на мъжа, където е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-а и номера на лични карти на жители на общината. Събрани са доказателства, че на конкретна дата и място в града той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е обещавал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Първоначално мъжът е задържан за срок до 24 часа и е направил самопризнания. Днес Районният съд в Плевен е одобрил споразумение, като задържаният е осъден на 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Освен това е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

2

бай Падежко

02.10 2022 в 07:36

От три опита, човек може да познае за коя партия става реч.

865

1

Constanza

02.10 2022 в 00:34

Защо не кажете за коя партия е купувал гласове?