Отложиха делото за мерките на шефката на Агенция ''Митници'' и Стефан Димитров

OFFNews 11 април 2024 в 14:54 1969 0

Снимка БГНЕС

Софийският апелативен съд отложи за 16 април гледането на мерките на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и Стефан Димитров, които са обвинени в участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На първа инстанция съдът ги остави в ареста. Причината за отлагането е отсъствието на адвокат.

Аделина Натина, адвокатът на Петя Банева, е представила болничен. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева, предава Нова тв.

В началото на заседанието адвокатът на Стефан Димитров е поискал отвод на съдията председател на състава Галя Георгиева заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани.

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в "Пирогов". Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.

Срещу Банкова има и второ обвинение за това, че е извършила длъжностно престъпление като по искане на Стефан Димитров е назначила конкретно лице за шеф на митническия пункт "Лесово". Пред разследващите тя е отрекла да познава баща и син Димитрови, но в съда стана ясно, че доказателства от СРС-та и свидетелски показания сочат, че се познават. Банкова и Стефан Димитров са заснети и от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, стана ясно и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки