Осъдиха Анита Мейзер на три години затвор

OFFNews 22 декември 2016 в 15:59 11619 4

Анита Мейзер беше осъдена на три години затвор, което тя ще трябва да изтърпи в общежитие от открит тип. 

Присъдата е за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро. 

Делото срещу Мейзер беше гледано в условията на съкратено съдебно следствие, след като тя се призна за виновна. 

Съдът ѝ наложи присъда от 4 години и 6 месеца, която беше намалена с 1/3. 

Мейзер ще трябва да плати и обезщетение на близките на съпруга си в размер на 150 хиляди лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, като двете страни обявиха, че ще обжалват присъдата. 

Тялото на мъжа беше открито безжизнено в апартамента, в който двамата живели във Варна, на 14 август. По тялото му бяха открити т. нар. "свински опашки" и първоначалната версия беше, че мъжът е починал в резултат на любовна игра.

След това от обвинението стана ясно, че Анита Мейзер и съпруга ѝ имали намерение да заснемат клип, с който да демонстрират възможностите на Николай в чужбина.

Според прокуратурата Анита Желева завързала краката, ръцете и врата му със "свински опашки", по негово настояване, от които той трябвало да се освободи със сила. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много. 

Адвокатът на близките на Николай обаче са категорични, че по тялото са открити следи, които говорят за умишлено нанесени механични телесни повреди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

4

ultra-73

22.12 2016 в 17:37

Шмайзер е сключила доста изгодна сделка. Жалко за мъжа й!

29585

3

Izalina

22.12 2016 в 16:41

Няколко медии твърдят, че прокурора дори първоначално е поискала условна присъда за Айше Желева.
Възхищавам се на българския съд отново. По НК до 5г за убийство по непредпазливост и до 10 за подкуп на длъжностно лице - каква ли благост го е обзела днес, просто не знам. Пък даже можеше и да уважи щението на прокурорката - ко толкоз?

Не, че нещо против Айшето имам - все пак ни прослави в планетарен мащаб(гага), но абсурдите откъм съдебната система просто късат нерви.
 
X

Да помогнем на украинските деца!