Няма нарушения в болничния на шефа на БНТ

OFFNews 11 март 2019 в 20:18 4450 2

Не са открити нарушения при издаването на болничния на директора на БНТ Константин Каменаров.

Проверката беше разпоредена, след като Каменаров не се яви в съда на 18 февруари, за което е представил болничен, издаден от д-р Емилия Баракова за периода от 14 до 20 февруари.

По-късно обаче се оказа, че в този ден Каменаров е бил в Брюксел. Той е показан в репортаж на БНТ от белгийската столица, където е участвал в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във времето на дигитална революция в качеството си на шеф на националната телевизия.

Каменаров трябваше да яви пред съда на заседанието по делото, в което обжалва условната си присъда от 1 година и 3 месеца и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Ако присъдата бъде потвърдена от СГС, той може да загуби поста си като генерален директор на БНТ.

"От направената проверка се установи, че са спазени изискванията за констатиране на неработоспособност на г-н Каменаров и издаването на болничен лист, съгласно Наредбата за медицинската експертиза", съобщава столичната здравна инспекция, на която бе възложена проверката.

Оказа се, че Каменаров се почувствал зле на 14 февруари, а болничният му е издаден на 18.

Според БНТ нямало начин командировката до Брюксел да се отложи, тъй като била планирана много по-рано и по покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Заповедта за нея била издадена на 12 февруари и е за два дни. Каменаров обаче заминал за един ден. След прибирането му заповедта е "видоизменена" и в нея е записана само една дата – 19 февруари.

Следващото съдебно заседание по делото е на 13 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

2

Новак

12.03 2019 в 07:38

Кой ще ме убеди, че този болничен не е изфабрикуван по-късно или както въведоха термина - бил е “видоизменен”? Не бил добре на 14-ти, издават му болничен на 18-ти, но е достатъчно добре да пътува.
Това ако не е криене от правосъдието с благосклонното отношение на самото правосъдие и целия държавен апарат?
А го съдят, за това че е потенциален убиец - с 1.6 промила можеше да убие дете, да разруши живота на много хора. А ние седим отстрани и клатим главите разбиращо.
В нормалните държави този вече нямаше да е директор на най-голямата медия в момента, в който полицаите са го спрели. Но тук е държавата на мутрата тук може всичко.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

11.03 2019 в 23:48

10 декември 2012:
" Минчо Спасов вика, че прокуратурата е отказала да образува дело по случая „Мишо Бирата”, за който той я сезира лятоска. Основният аргумент на СГП бил, че туй, дето премиерът признал, че е казал въпросните думи, "изразява самокритичност към определено поведение", а това не е "доказателство по смисъла на НПК". Егати двусмисления НПК…
Ех, Брюкселе, Брюкселе… Ако знаеш какви лайна са в българската съдебна система, ката ден ще пишеш доклади… Не че като пишеш, голям келепир, де…"
И последваха неравността на горски път извън трасето за мотошейни.. Апартамент за министъркинин подарен от кръстника му.. Сега пиян телевизионер..
А бе.. Все наши убавци са..