Нападателят на бургаски свещеници и надзиратели все пак остава в ареста

OFFNews - Бургас 30 август 2016 в 19:33 3704 0

Снимка 24 часа

Горан Горанов

Бургаският рецидивист Горан Горанов все пак няма да излезе от затвора на 1 септември. След като преди две седмици Окръжният съд в Бургас отказа да измени настоящата му мярка за неотклонение, която е парична гаранция, днес Районният му наложи постоянен арест за друго обвинение.

Конкретният случай е само за част от подвизите на Горан Горанов, въпреки че според неговия адвокат Веселина Василева, единствено по него е повдигнато обвинение. А именно, че на 13 март Горанов е набил надзирател в Бургаския затвор, като му е нанесъл лека телесна повреда.

Според прокуратурата, има още няколко досъдебни производства, за които се очаква Горанов да бъде привлечен като обвиняем – за побоя над католически свещеници в Бургас, както и за още нападения над надзиратели – отново в морския град и в ловешкия затвор, където мъжът излежава присъда за хулиганство.

Прокурорът днес поиска Горанов да остане с постоянна мярка „задържане под стража“, тъй като шестмесечното му наказание за това, че през 2014 г. стреля с пистолет и наби посетители в интернет клуб в Бургас, изтича на 1 септември. Ако не му бъде наложена друга мярка, то бившият гард ще излезе на свобода.

Именно по-лека поиска защитата на Горанов, както и самият обвиняем. Горан обеща, че няма да извършва други престъпления, а и от лекарствата, които му давали в психиатричната клиника към ловешкия затвор се „парализирал“ и не можел да извършва резки движения. Неговият защитник пък подчерта, че терапията му била спряна и той не взимал медикаменти за състоянието си. В предно заседание, Горанов бе казал, че чува гласове и получава халюцинации.

Според прокурора по делото, актуалната психиатрична експертиза, която е тройна, показва че Горан е вменяем и е имал ясната представа какво извършва, когато е нападнал надзирател в бургаския затвор. Тя е изготвена в края на този месец и според заключението на тримата експерти, Горанов има единствено личностно разтройство. Прокурорът подчерта, че след това нападение, в килията на бургазлията е открито стъкло във формата на нож.

За това престъпление, законът предвижда до 3 години затвор. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжния.

Срещу Горан Горанов предстои да се гледа и дело за въоръжен грабеж. На първа инстанция, Районният съд му наложи 3 г. и 4 месеца затвор, присъдата се обжалва пред Окръжния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !