КПКОНПИ внася искове за повече от 22 млн. лв.

OFFNews 28 април 2021 в 11:41 2042 0

Антикорупционната комисия, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, внесе искови молби за 22 240 639, 97 лв. в няколко окръжни съдилища. В цената са включени и 34 автомобила, уточняват от КПКОНПИ.

В Окръжен съд – Силистра се внася иск срещу Денислав Иванов, обвинен от прокуратурата на избягване плащането на данъци в особено големи размери. В нито един от случаите, в които е придобивал и регистрирал леки и товарни автомобили, не е плащал дължимите данъци и такси. Комисията претендира за 119 249 лв. е 33 автомобила.

Към обвинения от прокуратурата Васил Шуманов в получаването на пари, придобити от тежко престъпление, комисията внася иск в Окръжен съд – Пазарджик за 21 857 719, 28 лв. от Васил Шуманов и стойността на една кола. Според повдигнатото на Шуманов обвинение деянието е извършено по поръчение на организирана престъпна група.

В Софийски градски съд се внася иск срещу Петко Митов на стойност 263 671, 69 лв. Той е обвинен от прокуратурата, че е направил опит да изтегли пари от банка, за които е предполагал, че са придобити от тежко умишлено престъпление. Става дума за измама, извършена на територията на Франция, за покупка на акции и заплащане на комисионна, като за целта е създадена фиктивна фирма в България. Деянието е останало недовършено, тъй като превеждането на сумите е осуетено от банкови служители на банката. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в доходите на Митов, заради което е предявен и искът за отнемане срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!