КПКОНПИ отне имущество на обвинени за неплащане на данъци и трафик на хора

OFFNews 23 октомври 2020 в 10:52 2123 0

Искове за 274 818.93 лв. на антикорупционната комисия уважи Окръжният съд в Разград.

От Атче Мехмедова и съпруга й е отнето имущество за 145 250. 93 лв. Тя е обвинена за неплащане на данъци в големи размери. От Мехмедова се отнема лек автомобил „Фолксваген“, както и получени суми от чужбина. От съпруга й се отнемат сумите от продажба на четири коли и пари по банкови сметки.

Съдът не е приел тезата на защитата, че получените от чужбина преводи са от приятели и колеги от Италия, защото това твърдение не е подкрепено с доказателства. Не са приети и уверенията, че съпругът на Атче Мехмедова е получавал пари от Германия от своята сестра за ремонт на жилището на майка им. В съдебното решение се припомня, че самата Атче Мехмедова се е признала за виновна, че е получавала пари от чужденци чрез системите за бързи разплащания, както и социални помощи.

От Кристиян Георгиев и двете му бивши съпруги е отнето имущество за 129 568 лв. Обвинен е за склоняване към проституция и трафик на хора с цел разврат. Отнети са две аудита, сума от продажба на друг автомобил, както и пари по банкови сметки, а от двете му бивши съпруги – левовата равностойност на дружествени дялове, автомобил „Опел“, суми от продажбата на още няколко коли, както и пари по сметки. Експертните заключения сочат, че доходите на лицата не отговарят на размера на разходите, направени за придобиване на имуществото.

Върховният касационен съд върна на Апелативен съд – Бургас за ново разглеждане иск на КПКОНПИ за 4 462 603.97 лв. от Николай Алексиев, съпругата и дъщеря му. Комисията е започнала проверка срещу Алексиев след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления. Комисията е поискала отнемане в полза на държавата на дружествени дялове, пари, няколко апартамента, както и на триетажна жилищна сграда с два подземни гаража и с два терасовидни етажа в Поморие, два леки автомобила „Крайслер”, „Понтиак“, „Мерцедес“, както и на моторна лодка „СИЙ ДУ”. Искът на КПКОНПИ е бил отхвърлен от Окръжния и Апелативния съд в Бургас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови