Гешев иска ДАНС и полицията да проверят големите язовири

OFFNews 16 януари 2020 в 13:25 2104 1

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Главна дирекция „Национална полиция“ да направят проверка на значимите язовири в страната, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката трябва да изясни какво е актуалното състояние на водния обем в язовирите и налице ли са язовири, чиито воден обем е под оптималния, който да гарантира осигуряване на питейно-битовото водоснабдяване на гражданите.

След извършване на проверката Гешев настоява да бъде предоставена обобщена справка за всеки един от проверяваните язовири.

В случай че в хода на проверката се съберат данни за извършено престъпление от общ характер, материалите от проверката ще бъдат изпратени на съответните компетентни прокуратури за вземане на отношение.

В допълнение в отдел „Надзор за законност“ при Върховна административна прокуратура се извършва проверка по спазване разпоредбите на Закона за водите, относно състоянието на язовир „Бели Искър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

16.01 2020 в 14:35

Какъв е активен, а? Спокойно, след 2 седмици Нено ще го пуснат в домашен арест, след година като се позабрави случая тихо ще го намерят за невинен. Гешев, колкото и да се пънеш, знаем, че си пионка на мафията. Има какво да се направи за да ти повярвам - Цецо, Бойко, Станишев и Доган в затвора, като първа стъпка. Ама не смееш нали?