Арестуваха двама военни, носили амфетамини и кокаин

OFFNews 12 декември 2016 в 12:23 4548 0

Арестуваха двама военни, носили амфетамини и кокаин

Двама военни от Военноморските сили (ВМС) са задържани заради притежание на марихуана, амфетамини и кокаин. 

И двата случая са след проведена специализирана операция навръх Никулден. Военни полицаи от Варна са задържали главен старшина Стойчо Стойчев от военно формирование 38 920-ВМС – Варна. При проверката у военнослужещия са били открити високорискови наркотични вещества - марихуана и метамфетамин.

Започнато е досъдебно производство от военен разследващ полицай под ръководството и надзора на Военноокръжна прокуратура – Сливен. На Стойчев е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

По същото време във Варна на ул. "Г.С. Раковски“ за притежание на високорисково наркотично вещество е задържан и старшина първа степен Веселин Русинов от в.ф. 54960- 3- ВМС-Варна. 

При извършеното претърсване в личния лек автомобил на Русинов - марка „Мерцедес“, модел „CLK 270 CDI“, е иззето наркотично вещество - 3 грама кокаин. Прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин е открито и в дома на Русинов. Той също е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за притежание на наркотици.

По-късно и двамата за задържани под стража с решение на Сливенския военен съд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!