Анита Мейзер очаква присъда, прокуратурата поиска 6 години затвор

OFFNews 23 октомври 2017 в 12:32 14512 0

Анита Мейзер очаква присъда, прокуратурата поиска 6 години затвор

Прокуратурата поиска 6 години затвор за Анита Мейзер, която е обвинена в убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп на полицай. 

Делото срещу Мейзер беше върнато на първа инстанция, след като първоначално беше осъдена на три години затвор. Тогава Варненският окръжен съд призна 52-годишната силиконка за виновна за убийството на съпруга си - културиста Николай Димов и затова, че после предложи подкуп от 30 000 лв. на разследващ полицай. 

По време на заключителните пледоарии в понеделник прокуратурата поиска 6 години затвор за това, че Мейзер опитала да подкупи полицай, за да не издаде, че тя е виновна за смъртта на мъжа си. 4 години затвор бяха поискани за причиняване на смърт по непредпазливост и 10 хил. лв. глоба. 

На влизане в съдебната зала бившата участничка в конкурси за красота отказа коментар. 

Според роднините на Димов убийството е умишлено и планирано предварително. Майка му Петранка смята, че Мейзер не съжалява за стореното. От своя страна Мейзер смята делото за "купено" и е заявявала, че сестрата на покойния ѝ съпруг е оказала натиск върху съда. 

Според прокуратурата Николай Димов е починал по време на експеримент за демонстрация на сила. Тялото на мъжа беше открито безжизнено през август 2016 г. в апартамента, в който двамата с Мейзер живели във Варна. По тялото му бяха открити т. нар. "свински опашки" и първоначалната версия беше, че мъжът е починал в резултат на любовна игра.

Според обвинението двамата съпрузи имали намерение да заснемат клип, с който да демонстрират в чужбина възможностите на Николай. Тогава Анита Мейзер завързала краката, ръцете и врата на мъжа си с "кабелни стяжки", от които той трябвало да се освободи със сила. 

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

От страх да не бъде заподозряна Мейзер измислила различи версии, които в хода на разследването променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им. 

Няколко часа след полунощ Мейзер съобщила в Пето РУ на МВР, че съпругът ѝ е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови