Анита Мейзер смята делото срещу нея за купено

OFFNews 24 януари 2017 в 14:30 3665 2

Анита Мейзер смята делото срещу нея за купено

Снимка Дарик Варна

Анита Мейзер обяви делото срещу нея за купено и определи шансовете си за оправдателна присъда като нулеви. Пред журналисти тя заяви, че сестрата на покойния ѝ съпруг е оказала натиск върху съда. 

В края на декември Мейзер получи три години затвор за причиняване на смъртта на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро.

„Имайки предвид позициите на сестра му, шансовете ни са нулеви. Всичко е подкупено", заяви днес Мейзер на влизане в Съдебната палата във Варна. Днес съдът ще гледа искането ѝ за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

В думите си тя визира сестрата на съпруга си - Милена Димова, която е варненски общински съветник от ГЕРБ, съобщава "Дарик".

Мярката за неотклонение се гледа при закрити врата по искане на адвокатите на Мейзер. Те изтъкнаха, че в залата ще бъде представена медицинска документация и ще бъдат разкрити подробности от интимния живот на Мейзер и съпруга ѝ. Мотивите, с които защитата ще иска тя да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, са чистото ѝ съдебно минало, съдействието ѝ на разследващите и проявите на самокритичност.

Експертиза по делото, че съпругът на Анита Мейзер е починал по време на експеримент за демонстрация на сила. Тялото на мъжа беше открито безжизнено в апартамента, в който двамата живели във Варна. По тялото му бяха открити т. нар. "свински опашки" и първоначалната версия беше, че мъжът е починал в резултат на любовна игра.

Според прокуратурата Анита Желева завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало да се освободи със сила. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!