6 месеца по-късно: Пуснаха пияния шофьор, прегазил 14-годишния Филип на улица ''Гурко''

OFFNews 20 февруари 2024 в 20:43 2066 0

На мястото, където бе блъснат Филип, дълго се събираха протестиращи и блокираха пътя с искане за по-строги наказания

Снимка БГНЕС/Архив

На мястото, където бе блъснат Филип, дълго се събираха протестиращи и блокираха пътя с искане за по-строги наказания

Петър Тодоров, който пиян прегази 14 годишния Филип Арсов на столичната улица "Гурко", е пуснат от ареста. Софийският градски съд е взел решение мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест", съобщи БНТ. 

Разследването на тежката катастрофа, случила се на 2 септември 2023 г., вече е приключило и материалите са предявени на родителите на Филип Арсов.

Предстои прокуратурата да предяви материалите и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров. Когато процедурата приключи наблюдаващия прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд.

Тодоров е обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км/ч, той е шофирал по малката централна улица с 88 км/ч, освен това е бил зад волана с 2,2 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Приближавайки кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Шишман" на пешеходната пътека е пресичал 14-годишния Филип Арсов. Въпреки това, Петър Тодоров не е натиснал на спирачката, а продължил, блъснал момчето и то издъхнало на място. По време на катастрофата в колата на Тодоров се возили жена и нейното дете.

Зловещата катастрофа, която отне живота на 15-годишния Филип, предизвика множество протести. Малко след ужасния инцидент Народното събрание прие промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които разреши на МВР да отнема колите на пияни и дрогирани шофьори и наложи много по-строги наказания срещу нарушителите на закона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!