5-членен състав на ВАС върна делото за Пирин за ново разглеждане

OFFNews 05 декември 2018 в 15:30 1973 2

Петчленен състав на ВАС върна делото за Пирин на тричленка за ново разглеждане, за да се разгледат всички доводи на природозащтниците, съобщи Гражданската коалиция "За да остане природа в България". Решението е публикувано на сайта на съда.

Преразгледано ще бъде дали новият план за управление на Национален парк "Пирин" подлежи на екологична оценка. Причината е, че предишният тричленен състав на ВАС не е разгледал и тълкувал всички доводи на природозащитниците за това, че планът трябва да мине на екологична оценка. 

Следващият 3-членен състав на съда трябва да отговори на следните твърдения на жалбоподателите:

- попада ли планът за управление на националния парк в списъка от планове, за които задължително се извършва екологична оценка съгласно закона за околната среда?

- следва ли планът за управление на парка да подлежи на екологична оценка и с оглед изискванията на комитета за световно природно наследство?

- ще окаже ли новият план за управление значително въздействие върху защитените зони от Натура 2000 и съответно трябва ли да се подложи на оценка на степента на въздействие с предмета и целите на зоните съгласно Закона за биоразнообразието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

2

Jinx

05.12 2018 в 20:15

Дано скоро спрат зелния рекет в Пирин.

11982

1

leomesi

05.12 2018 в 16:04

Пак ново разглеждане, пак разговори, пак губене на време и още един сезон мина без да е направено нищо. Уелкъм то България.
 
X

Да помогнем на украинските деца!