13 години затвор за алжиреца, намушкал продавачка на ул. "Пиротска"

OFFNews 29 юни 2015 в 13:26 2401 0

13 години затвор за алжиреца Аладин за нападението над продавачка

Снимка БГНЕС, архив

13 години в затвора ще лежи алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и наръга с нож продавачка в столичен магазин. 

Нападението стана в нощта на 1 срещу 2 ноември 2013 г. около 02:00 ч. Тогава Аладин нахлул в магазин за алкохол и цигари на ул. "Пиротска" в София, в който тогава на работа била Виктория Христова. Той я нападнал в гръб и я наръгал 10 пъти с нож в областта на гърдите, шията и ръцете. Оставяйки младата жена в безпомощно състояние, нападателят успял да открадне около 300 лв. от касата на магазина, след което избягал.

Върховният касационен съд (ВКС) постанови  на 25 юни окончателно 13 години затвор. 

Условна присъда получи приятелят му Александър Симеонов, който помогнал на алжиреца да се укрие. Съдът му е дал една година и четири месец с изпитателен срок от четири години.

На 4 март 2014 година Софийският градски съд (СГС) осъди Аладин на 12 години затвор за нападението над Виктория. Той получи и 11 години затвор по друго обвинение - това за опит за убийство на Тихомир Владимиров. На 27 май 2013 г., в близост до паркинга на Централните хали в София, Аладин нападнал Тихомир, като го пробол няколко пъти във врата, корема, гръдния кош и шията. Това довело до нараняване на черния дроб, на дясната външна сънна артерия с последвала остра кръвозагуба и изпадане на пострадалия в хеморагичен шок. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови