Ученици показват роботи - собствено производство на изложение в ТУЕС

OFFNews Последна промяна на 28 април 2018 в 06:19 3189 0

60 ученически проекта, сред които приложения и чатботове с изкуствен интелект, онлайн игри, игрови конзоли, колички с автономно управление, машини с управление през интернет, роботи, симулатори, системи за виртуална реалност, защита от хакерски атаки, компютърни мрежи и системи за отдалечен достъп, ще бъдат представени днес на изложение в Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет в София.

Изложението на проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботика на учениците от ТУЕС ще се проведе за първи път. Повече от 150 ученици от 8-и до 12-и клас ще представят най-добрите си разработки, създадени като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack 30xTUES, както и в клубни и извънкласни занимания.

На ТУЕС Фест са поканени родители и ученици, на които предстои да решат къде да продължат образованието си след 7-и клас, както и професионалисти от ИТ компании и завършили ТУЕС. Всички те ще могат да гласуват на място за най-добрия проект в трите категории – "Компютърни мрежи", "Софтуер" и "Вградени системи и роботика".

В 16:30 ч. на базата на получените гласове ще бъдат определени носителите на Наградата на публиката и Наградата на ИТ професионалистите.

Събитието ще се проведе в сградата на ТУЕС на ул. „Владимир Пашов“ №2, жк Младост 1, в района на МБАЛ „Св. Анна“.

Освен авторите на проекти, в ТУЕС Фест ще участват още около 100 ученици, които ще демонстрират учебно съдържание по специализирани дисциплини и ще посрещат и съпътстват гостите на изложението.

Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет - София е специализирано технологично училище, което вече 30 години подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и отвъд. Възпитаниците на ТУЕС преминават през задълбочена и специализирана 5-годишна програма, която им позволява да се позиционират възможно най-бързо в технологичния сектор. Те са сред най-търсените и най-успешните професионалисти и предприемачи в ИТ сектора у нас и в чужбина. ТУЕС постига успехите си, благодарение на гъвкавия специализиран учебен план, тясната интеграция с Техническия университет – София, активната роля на бизнеса и на завършилите в живота на училището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови