Туитър прие план, за да попречи на Мъск да изкупи акциите му

OFFNews 16 април 2022 в 16:05 2589 0

Снимка Getty Images

Туитър, за който по-рано тази седмица милиардерът Илон Мъск направи оферта за пълно изкупуване на акциите, обяви днес, че е приел план, за да се защити от тази офанзива и да попречи на шефа на Тесла да изкупи лесно акциите му, предаде Франс прес.

Илон Мъск иска да придобие 100% от акциите на Twitter

"Планът трябва да намали възможността на едно юридическо лице, един човек или една група да поемат контрола върху Туитър, като трупат акции на борсата, без да плащат на всички акционери подходяща премия или без да дават достатъчно време на административния съвет да вземе ясни решения", се казва в изявление на Туитър.

По-рано тази седмица милиардерът обяви, че е отправил "най-добрата си и последна оферта" към Туитър за 54,20 долара на акция, което прави общо 41,39 милиарда долара за придобиване на 100% от компанията.

След като придоби 9,2% от акциите на социалната мрежа, Мъск заяви, че е решил да не се присъединява към борда на компанията. На конференцията TED във Ванкувър милиардерът сподели, че не иска да купи Туитър, за да печели пари, а за да изгради публична платформа, в която да има максимално доверие и да е винаги налична, и призова алгоритъмът на мрежата да стане с отворен код.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови