Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Sony може да спре да произвежда смартфони и телевизори

Ивайло Анев 19 февруари 2015 в 16:01 7274 4

Японският технологичен гигант Sony, който е в тежко финансово състояние, обяви 3-годишен план след изпълнението на който може да се окаже, че вече няма да произвежда смартфони или телевизори, съобщи агенция "Ройтерс".

Според плана компанията ще отдели не толкова печелившите си дейности в нови компании, а точно подразделението за смартфони, откъдето идват основните загуби, както и това за телевизори, където конкуренцията е изключително жестока, може да бъдат продадени, заяви изпълнителният директор на Sony Казуо Хирай.

Миналата година компанията отдели бизнеса си с телевизори и направо напусна пазара на персонални компютри, като продаде Vaio.

Хирай заяви, че за компанията ще е много по-добре да се насочи към производство на продукти, които ще носят по-големи печалби, например PlayStation и фотоапаратите.

Планът ще започне да се изпълнява от следващата фискална година и основната цел ще е да се генерират печалби, които да се инвестират в растеж.

Sony очаква до 2018 г. новата стратегия да доведе до 25-кратно увеличаване на печалбите.

"Амбициозната цел е постижима, защото освен префокусиране на дейностите, компанията ще се преструктурира", заяви изпълнителният директор.

Новата фискална година на Sony започва от април т.г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews