SoftUni и Motion Software със стратегическо партньорство: “Нашата мисия е да променим международната IT екосистема!”

OFFNews 24 януари 2019 в 15:50 3059 0

В сферата на софтуерното инженерство, финансовите технологии и Blockchain са изключително бурно развиващи се ниши. В тях Motion Software и SoftUni виждат отлична възможност и започват сътрудничество, чиято цел е да предложи на способните млади кадри стажове и придобиване на опит, работейки по проекти от глобален мащаб.

Motion Software са международен колектив от дигитални специалисти, които разработват иновативни интернет технологии в нишите на т.нар. „Big Data“, изкуствен интелект, електронна търговия, Blockchain и финансовия сектор. Към момента Motion Software работят с над 40 клиенти в 15 държави и именно нуждата за по-пълноценно усвояване на тази разрастваща се ниша, обуславя сътрудничеството с най-голямата българска компания в сферата на частното софтуерно образование – SoftUni.

Съвместната работа между двете компании разкрива нови хоризонти за професионална реализация в сферата на IT технологиите. „За студентите на SoftUni това означава още повече възможности за кариерно развитие – стажове, стипендии, работа като програмисти и дигитални експерти в различни направления. Съвместната работа на Motion Software и SoftUni ще е насочена към различни образователни направления, акцентирайки върху специализирани обучителни програми, които ще осигуряват работа на успешно завършилите“ – коментира Иван Ненков, изпълнителен директор на СофтУни.

„Нашите специалисти имат ключова роля във високотехнологични проекти, ориентирани около това да трансформират дигитално някои от най-бързо растящите индустрии, каквато е финансовата. Нашето предимство в случая е, че имаме умението да реагираме на бързо променящите се индустрии и технологични тенденции. Ние успешно внедряваме мобилни приложения, базирани на технологията React Native, внедряваме и Blockchain решения дори в по-консервативно-ориентирани организации“ – допълни Христо Пеев, съосновател и изпълнителен директор на Motion Software.

Партньорска публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови