Пътуването е по-лесно и приятно с Galaxy S22 Ultra и приложенията на Google

OFFNews 14 юни 2022 в 11:00 23447 0

samsung

Снимка Samsung

Galaxy S22 Ultra

В навечерието сме на лятото, което е предпоставка за все повече пътешествия. Независимо дали имате по-дълъг отпуск или излизате от града само за уикенда, един от неизменните ни спътници е смартфонът, който предлага редица улеснения и допълнителни възможности. Това важи с пълна сила при наличието на устройство от най-висок клас, какъвто е Samsung Galaxy S22 Ultra.

Моделът включва полезните приложения и услуги на Google, с които пътуването, а и останалата част от ежедневието ви, минават с лекота. Когато се подготвяме за пътуване, винаги можем да разчитаме на Google Maps, като освен за навигация по време на пътя, може предварително да прегледате маршрута и да прецените кога да тръгнете. Приложението дори показва натоварени сектори от пътя, както и данни от други потребители за проблеми. Докато шофирате, имате информация за скоростта си, очакваното време на пристигане и поглед към завоите, което е от полза.

За бързата работа на приложението помага и наличието на флагмански параметри като чипсет от най-висок клас, Exynos 2200, и много голямо количество памет, до 12GB RAM и 512GB за файлове. Освен това имате и възможност за работа със стилус, което дава допълнителни възможности за въвеждане на бърза бележка, без да е необходимо да използвате клавиатурата. С нея можете да пишете, скицирате и взаимодействате с телефона. Стилусът S Pen има специално място за съхранение директно в смартфона, което е от голямо удобство.

За да се насладите на любимите си парчета, докато шофирате, но и не само, можете да заложите на YouTube Music. Разполагате с богат каталог от музикално съдържание, което ще ви отпусне или надъха за дългия път.

По пътя доста често се налага и да спираме на някоя бензиностанция или друг обект за почивка или зареждане. В тези случаи можете да оставите портфейла в колата и да платите директно с телефона си, което е възможно и с Google Pay. Системата поддържа множество банкови карти и от България, които се добавят лесно, а плащането става безконтактно.

Galaxy S22 Ultra има и огромен дисплей, 6.8-инчов Dynamic AMOLED 2X, който е сред най-добрите на пазара и има висока честота на опресняване до 120Hz. Той е идеален за гледане на видео съдържание, включително и от YouTube, където има всичко, от което имате нужда. Така можете да забавлявате и децата на задната седалка, когато загубят търпение от дългия път.

Междувременно екранът е защитен и с покритие Corning Gorilla Glass Victus+, което ще го предпази от някои неприятности. Освен това, конструкцията има сертификат за прахо- и водоустойчивост IP68, което означава, че той може да издържи, ако случайно го изпуснете във вода. Страничната рамка е особено здрава, тъй като е произведена от Armor Aluminum, най-здравият алуминий, използван при изработка на мобилни телефони досега.

Още повече, при избор на Galaxy S22 Ultra, получавате и 4 месеца безплатен достъп до YouTube Premium. Това означава, че няма да има реклами при гледане и ще продължавате да слушате любимата си музика, дори приложението да е на заден фон.

Разполагате и с издръжлива батерия с капацитет 5000 mAh, която може да се зарежда бързо при мощност до 45W и поддържа безжично зареждане. Чрез бързото зареждане получавате заряд за дълги часове при кратко време за зареждане, което е от голяма полза, когато имате ограничен достъп до електрическата мрежа.

Вече сме достигнали до крайната дестинация и е време за разглеждане на забележителности. Тук в помощ идва приложението Google Lens. С тази добавка към камерата на смартфона ще получите най-важната информация за множество забележителности. Освен това, обаче, с нея можете да получавате и данни за разнообразни обекти и предмети, включително цветя, хранителни продукти и т.н.

Говорейки за камерата, това е и една от най-силните страни на Galaxy S22 Ultra. Той има четворна основна камера със 108MP главен сензор, който позволява заснемането на кадри и видео с невероятно качество, през деня или през нощта. Освен това има сензори за снимане на обширни сцени и за приближение без загуба на качество с до 10-кратен оптичен зуум. Можете да развихрите и творческите си способности с редица софтуерни функционалности.

За премахване на отблясъците при снимане през нощта помага наличието на Super Clear Glass обектив. Galaxy S22 Ultra има и достъп до приложението Expert RAW, което дава повече опции за редактиране по време на снимане.

В рамките на актуалната кампания на Samsung България до 22.06.2022 г. потребителите могат да закупят моделите от серията Galaxy S22 в комбинация с часовник от серията Galaxy Watch4, като часовникът е на половин цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!