Ние, роботът!

Месец на роботиката в България, който започва със състезание, организирано от стартиращата компания EduBots на 13-ти септември в София Тех Парк и продължава с дни на образователна роботика

OFFNews 01 септември 2020 в 15:06 1944 0

Автоматизацията, роботиката и ефикасността на работния процес са от приоритетите на съвременния свят. В малка страна като България, със сериозен демографски срив, това да заложим на умни заводи процеси без човешка намеса и управлявани от изкуствен интелект, роботи в помощ на човека, може да е ключът към бъдещия ни икономически успех.

През месец септември на територията на София Тех Парк, в неделя, 13.09.2020 г. от 10:00-12:00 ще се проведе състезание за роботи в три категории: за най-бърз робот, комплексни умения и помощ на човека. Ще може да видите отблизо роботите-участници, които имат човешки имена: Спутник, Бакстър, Мап и други.

Събитието BattleBot Tournament се организира от стартиращата компания EduBots с подкрепата на Българска асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), агенцията за иновации и фондът Innovation Starter, Робо Лига, София Тех Парк, ТехноМеджик Ленд и др.

След състезанието на 13-ти септември следват и дни за образователна роботика и още много инициативи насочени към деца и възрастни с цел по-добро разбиране на темата и възможностите за кариерно развитие в България в областта на роботиката, автоматизацията и инженерните науки.

Всеки, който иска да се снима с някой от хуманоидните роботи, да види на живо техните функции или проявява любопитство към напредъка на България в технологиите, може да бъде гост на 13-ти септември от 10:00 до 12:00 в София Тех Парк, сграда Инкубатор. Входът е свободен.

Повече информация за събитието, може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови