Huawei Watch Ultimate, много повече от просто смарт часовник

Павлин Луканов 12 април 2023 в 15:17 26946 0

Huawei Watch Ultimate

Снимка Huawei

Huawei Watch Ultimate

Huawei има отлични традиции при смарт часовниците, като компанията от години развива успешната си серия Watch GT, но и не само. Сега сме свидетели и на най-новото ѝ попълнение, което обаче е малко по-различно, а именно защото става дума за доста луксозно устройство. Традиционно при смарт часовниците се залага основно на функционалност пред визията, за разлика от стандартните часовници, които имат и премиум клас с топ изработка и внимание към всеки детайл.

Изработка като на луксозен часовник

С новия Huawei Watch Ultimate получавате най-доброто от двата свята, луксозен и издръжлив смарт часовник, който може да е с вас навсякъде. Това е така, тъй като от компанията залагат на здрави материали, които са оформени в много стилна опаковка. Новото попълнение идва в два варианта, Expedition Black, който е в черен цвят, и Voyage Blue, който е в стоманен. И двете версии изглеждат впечатляващо, като могат да допаднат на личния ви стил.

Предната част на корпуса е от аморфен метал, който е на базата на цирконий. Това е впечатляващо, тъй като този материал е запазен за най-високия клас традиционни часовници, които са с много високи цени. Той се отличава с изключителните си твърдост и здравина, като е с 4.5 пъти по-здрав, 2.5 пъти по-твърд и 17.4% по-лек спрямо корпус от неръждаема стомана.

Това обаче не е всичко. Отзад има нанокристална керамика, а такъв е и безелът около екрана. Разбира се има и защита на дисплея с покритие от сапфирен кристал. Всичко това означава, че моделът е устойчив и на деформации в резултат на високи температури. Отвъд чисто структурните характеристики, той изглежда много приятно, като определено е масивен. Заслужава си да отбележим, че в комплекта идва и втора каишка, която е с издължено рамо и е предназначена за прикачване към екипировка.

Този премиум часовник ще се справи и с доста значителни натоварвания, включително потапяне до дълбочина 100 метра. Налични са сертификации за водоустойчивост 10 ATM, IP68, а и покритие на изискванията на стандарта EN 13319.

Отличен и голям дисплей

Huawei Watch Ultimate предлага голям и ярък дисплей, който е с диагонал 1.5 инча. Няма да имате никакви проблеми с отчетливостта на картината, дори при пряка слънчева светлина. Екранът се активира при повдигане на ръка, а има и възможност за винаги включен дисплей. Иначе навигацията освен чрез докосване може да се осъществява и с мултифункционалната коронка.

Софтуерно е използвана HarmonyOS 3, актуалната версия на операционна система на Huawei. Впечатлени сме от бързината на системата, като няма каквито и да е забавяния и всичко работи много гладко. Разполагате и с донякъде ограничена възможност за инсталиране на допълнителни приложения.

За да персонализирате изгледа на часовника си според необходимостта или случая, имате избор от множество циферблати, основно през приложението Huawei Health. Налични са аналогови и дигитални решения с разнообразие от визии и показвани данни.

Huawei Health и свързване със смартфона

След като вече сте се сдобили с новия модел трябва разбира се да го свържете със смартфона си. За целта се разчита на технологията Bluetooth, както и приложението Huawei Health. То е достъпно за Android в магазина AppGallery или чрез сканиране на QR кода от опаковката, както и за iOS през AppStore. За тези от вас със смартфон на Huawei с AppGallery, нещата са още по-лесни, тъй като директно имате достъп до актуалната версия на приложението.

Huawei Health ще ви позволи да управлявате и преглеждате всички функционалности на часовника. Тук можете да търсите циферблати, следите пулса си, а и другите здравни показатели, а които ще стане дума след малки, както и да активирате непрекъснатото следене на някои параметри. налични са и детайлни записи на тренировките.

Часовникът показва известията от свързания телефона, като при някои чат приложения дори има опция за бърз отговор. Друга полезна възможност е за провеждане на разговори, като качеството е адекватно.

Гмуркане, ЕКГ и отлична батерия

Huawei Watch Ultimate ще допадне на активните спортисти, както и на хората загрижени за здравословния си начин на живот. Започваме с това, че той издържа на потапяне до дълбочина от 100 метра, а така той става отлично предложение за гмуркачите. Как обаче от компанията са постигнали това? Чрез използването на дизайна включващ 16 слоя и микрон-ниво водонепропусклив филтър. Към издръжливостта обаче има и различни режими за гмуркане, сред които скуба дайвинг и свободно гмуркане. Освен това можете да разчитате и на специфични метрики свързани с гмуркането.

Часовникът разполага с режим Expedition Mode, за който се използва двубандов петсистемен GNSS, който гарантира по-точно позициониране. При него има специален светлинен режим при слаба светлина, което го прави лесен за разчитане в среда с ниска осветеност. С този режим маркирате непрекъснато местоположението си и може да разчитате да проследите маршрута си на обратно.

Иначе Watch Ultimate включва над 100 режима за тренировки, покривайки всевъзможни дейности, от ходене и тичане, до планинско катерене и Trail Run. За любителите на голфа също има специфична опция с много показатели, ключови за доброто представяне.

Часовникът е и много ефективно решение за отчитане на някои ключови здравни показатели. На първо място отличаваме опцията за изготвяне на ЕКГ, която е възможна чрез електрода в долния бутон отдясно, който докосвате с показалец при измерване. Друга ключова възможност, наред с измерването на пулса, е отчитането на артериална ригидност, което от своя страна е индикатор за атеросклероза. Сред другите опции, които ще завършат цялостната картина за състоянието ви са следене качеството на съня, нива на стрес, ниво на кислород в кръвта и температура на кожата.

Завършваме обзора си на новия модел с батерията, а това е сред силните черти изобщо на часовниците от Huawei. Watch Ultimate е с голям екран и предлага множество функционалности, но въпреки това може да издържи до 14 дни с един заряд. Ако пък го използвате по-интензивно, можете да разчитате на 8 дни. Зареждането става безжично, като има магнитна поставка в комплекта, но можете да използвате и други Qi аксесоари и телефони.

Като за финал

Huawei определено трябва да се гордеят с най-новия си смарт часовник. Huawei Watch Ultimate предлага едни от най-добрите черти на луксозните часовници и на смарт моделите. Той може да се похвали с отлична изработка с премиум материали и голяма здравина. Този премиум модел обаче е и устройство за проследяване на тренировки, а и ключови здравни показатели, включително ЕКГ.

Вече можете да се сдобиете с версията Expedition Black от A1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп с препоръчителна цена от 1499 лв. Voyage Blue, който е с титаниева верижка е наличен за 1799 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!