Фейсбук прави раздялата с гаджето по-лека

OFFNews 20 ноември 2015 в 11:16 5327 1

Фейсбук тества нова функция, която може да помогне на потребителите да се сблъскват колкото се може по-малко със своите бивши половинки.

Нововъведението е наречено "Take a Break" (англ. - "Вземи си почивка") и дава възможност да направите редица промени в настройките на своя акаунт, които ще ви помогнат да виждате по-малко информация за човека, с когото сте се разделили наскоро.

"От днес ние тестваме инструменти, които да помогнат на хората да управляват това как взаимодействат с техните бивши партньори във Фейсбук", казва продуктовият мениджър на социалната мрежа Кели Уинтърс. "Когато хората променят своя статус, за да отбележат, че вече не са във връзка, те ще получат предложение да използват някои от тези инструменти".

Новите функции ще питат дали искаме да виждаме по-малко за определения човек - името му, профилните му снимки и друга информация, в потока от новини. Освен това ще можем да настоим Фейсбук да спре да предлага отбелязването на даден човек в снимки. Ще има и опции за автоматично изтриване на наши отбелязвания в снимките на бившия или бившата.

За момента социалната мрежа изпробва нововъведението само на територията на САЩ и то само при мобилните потребители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови