Да печаташ светлина

OFFNews 01 декември 2014 в 09:29 1210 0

Американската компания Rohinni съобщи в Туитър: "Ние печатаме светлина". Компанията оповести пускането на пазара на новия си продукт, Lightpaper с промоционален видеоклип, в който задава въпроса: "Какво бихте направили, ако можехте да отпечатвате светлина?" 

Миналия месец в CDAPress (The Coeur D "Alene Press), Ник Смут, главен маркетинг директор, заяви: "... най-добрият начин да се опише продукта Lightpaper е, че той е смес от светодиоди и мастило.

С помощта на патентован процес, този разтвор може да се отпечатва върху всякаква повърхност, във всякакви форми. Потенциалните възможности за приложение са безкрайни." Ще могат, например да се печатат лампи, които няма да се нуждаят от електрически крушки.  "Вие ще можете да проектирате и да отпечатате собствени светлинни тела," допълва Смут. 

В уеб сайта на Rohinni са представени много примери на приложения на тази технология - от светещи лога върху продукти като мобилни телефони до светлинни пана. "Технологията дава възможност за изцяло нови дизайнерски възможности, които са ограничени само от вашето въображение." - пише в сайта на компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови