Броени дни остават до Sofia Startup Expo 2018

OFFNews Последна промяна на 08 март 2018 в 15:17 1369 0

Има много нови идеи, годни за бизнес, които са важни за хората. Те са и във високотехнологичния сектор, който вече ражда новата технологична революция, но и в най-различни други сфери на икономиката. Решихме да направим Sofia Startup Expo 2018 и да съберем всички на едно място, защото комуникацията помежду им може да донесе ползи както за тези, които имат добри идеи и търсят финансиране, така и за тези, които търсят умните места да вложат пари. Това каза ръководителят на проекта SSE Димитрина Христева, която анонсира предстоящото изложение на Startup Europe Week Sofia, част от Европейската седмица на предприемачите.

Sofia Startup Expo 2018 е първото в България изложение за стартиращи иновативни компании. То ще отвори врати на 13 – 14 март 2018 г. в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“ и ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема, необходима за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Събитието включва двудневно изложение и еднодневна конференция на тема „Перспективи пред стартъпите в България“.

„Вече и в България стана модерно да се говори за стартъпи, да се правят стартъпи, да се подпомагат стартъпи, дори държавата им обърна внимание. Но те имат нужда от експозиция и подкрепа, за да излязат на пазара и да тръгнат напред. Затова правим експо - изложение на идеи, на финансови инструменти и на ноу-хау“, каза Димитрина Христева.

По думите й всички, които дойдат на 13 -14 март в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк, ще спечелят - едни ще спечелят идеи за бизнес, други ще спечелят финансиране, но всички ще спечелят интересни контакти и знание от по-опитните. „Искаме повече иноватори и нови предприемачи да се включат, независимо от сектора, в който стартират, защото всяка нова идея, която задоволява определена потребност в обществото, може не просто да промени пазар, а да създаде нов пазар. Затова създадохме различни програми за участие – някои на съвсем символични цени, други – напълно безплатни, за да дадем шанс на всички създатели и съзидатели да се представят на изложението“, подчерта Христева. Заявки за участие очакваме до 10 март.

Билети за конференцията можете да намерите на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо