Безплатни STEM лагери през лятото за децата в Стара Загора

Проектът „STEM Summer Camp“ е един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант

OFFNews 18 юни 2024 в 17:51 586 0

Инициативата „STEM Summer Camp“ е на Асоциация IT Стара Загора – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант.
Безплатни образователни STEM лагери в Стара Загора ще обучават ученици от 9 до 12 години през лятната ваканция.

Безплатни образователни STEM лагери в Стара Загора ще обучават ученици от 9 до 12 години през лятната ваканция. Инициативата „STEM Summer Camp“ е на Асоциация IT Стара Загора – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант. Участието в лагерите е безплатно с предварително кандидатстване до 21.06.2024 ТУК.

Лагерите ще се проведат през юли, като преди обяд децата ще посещават с изследователска цел градски музеи, университетски кампуси и лаборатории, където ще се срещат с различни специалисти. Следобед ще участват и в класни занимания в различни направления на STEM: роботика и програмиране, експерименти и опити с физичните закони, проектиране и изграждане на съоръжения и математически предизвикателства.

„STEM Ваканция“ е поредната ни инициатива в Стара Загора, с която се стремим да подпомагаме младежите в тяхното развитие и кариерен избор. Вярваме, че любовта към науката и технологиите се заражда в ранна детска възраст и затова с проекта искаме да им покажем, че тези сфери могат да бъдат много интересни и забавни. Благодарим на Vivacom Регионален грант за възможността да реализираме този проект“, коментира Боряна Пейчева, председател на Асоциация IT Стара Загора.

Заниманията ще бъдат с фокус създаване на иновативни продукти, които решават реални и регионални проблеми, и ще бъдат водени от млади и мотивирани преподаватели и ментори. Проектът цели да насочи младежите към технологиите и науките, като ги ангажира в различни STEM дейности и проекти.

„Поздравления на Асоциация IT Стара Загора за иновативния подход. Това е още един страхотен проект, който ще ангажира децата през лятото с интересни занимания в областта на технологиите и науката“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16