6-годишна влогърка в YouTube се сдоби с къща за 8 милиона долара

OFFNews 06 август 2019 в 21:30 1902 0

Снимка YouTube

Вече не е нужно едно дете да порасне, за да изкарва милиони долари, които се трупат на сметката му. Все по-популярни стават платформи като YouTube, в които хиляди влогъри публикуват вижданията си по различни теми. Разбира се, отличаващите се от тях печелят и солидна сума в банковата си сметка.

За един от последните примери разказва Си Ен Ен, който пише, че 6-годишната влогърка от Южна Корея на име Борам е спечелила достатъчно пари, за да може да закупи на себе си и семейството си къща за 8 милиона долара в Гангнам – предградие на Сеул.

Детето публикува съдържание в два много популярни канала - Boram Tube Vlog и Boram Tube ToysReview. Единият е по-специализиран, като в него тя дава мнението си за нови играчки. Двата канала общо имат около 30 милиона абонати, а едно от най-популярните ѝ видеа има 376 милиона гледания.

Тъй като печалбата от тях е голяма, родителите ѝ наскоро създават семейната компания Boram, за да управлява всички приходи от реклама в платформата. Именно чрез тази компания е закупено жилището, струващо 9,5 милиарда корейски вона, или малко над 8 милиона в американски долари.

Въпреки милионите ѝ харесвания и преглеждания, тя предизвиква и противоречия в Южна Корея. В нейно комедийно видео се изобразява как тя краде пари от портфейла на родителите си. В друго видео пък демонстрира как кара кола. Това провокира сигнали от организация на име Save the Children през 2017 г., и разследване на Семейния съд в Сеул.

Борам е само едно от хилядите деца, борещи се за изява в платформата. Именно с това се бори YouТube в момента, като притегля цялото съдържание с участието на деца към отделна платформа, известна като YouTube Kids, след разследване на FTC относно работата с YouTube на непълнолетни и поверителността на данните на потребителите.

Изглежда обаче, че тези противоречия не са намалили популярността на Борам и тя сега е твърдо в редиците на най-печелившите звезди деца в YouTube, подобно на Раян Каджи от Ryan ToysReview.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови