Жертвите от руската атака в Славянск станаха 11, сред тях е 2-годишно дете. Под руините има още затрупани

OFFNews 15 април 2023 в 20:13 2452 1

Славянск след обстрела

Снимка Getty Images

Славянск след обстрела

Броят на жертвите на руските ракетни удари на Разпети петък по град Славянск в Източна Украйна нарасна до 11 души, докато спасителните екипи се опитват да достигнат до хора, затрупани в отломките на жилищна сграда, съобщиха украинските власти, предаде Асошиейтед прес.

Сред загиналите има и дете, родено през 2021 г., съобщи украинският президент по-късно днес, предаде УНИАН. 

Държавната служба за извънредни ситуации спасителните екипи в Славянск съобщава за телата на двама души, извадени изпод развалините на къща, пострадала при ракетните удари вчера. Днес се издирваха и петима души, останали под отломките на жилищната сграда, както и жителите на три блока, които бяха обявени за изчезнали, съобщи Вадим Лиах, ръководител на местната управа.

Украинските военновъздушни сили заявиха, че скоро страната ще разполага с оръжия, с които ще се опита да предотврати нападения като това от вчера. Доставката на обещаната от САЩ система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" се очаква в Украйна малко след Великден, заяви говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат.

По украинската държавна телевизия днес Ихнат отказа да посочи точни срокове за пристигането на отбранителната ракетна система, но заяви, че обществеността ще разбере "веднага след като бъде свален първият руски самолет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!