Зеленски: Животът, за който се сражаваха във Втората световна, приключи. Злото се върна (видео)

OFFNews 08 май 2022 в 14:15 6824 2

Злото се е завърна в Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски в емоционално видеообръщение по случай 8 май - Деня на паметта и помирението.

На черно-бялото видеообръщение Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели, каза украинският президент.

Във видеопосланието си Зеленски заявява още:

"Всяка година на 8 май, заедно с целия цивилизован свят, отдаваме почит на всички, които са защитавали планетата от нацизма по време на Втората световна война. Милиони изгубени животи, прекършени съдби, измъчени души и милиони причини да кажем на злото: никога повече!

Знаехме каква цена са платили нашите предци за тази мъдрост. Знаехме колко е важно да я запазим и да я предадем на потомците. Но нямахме представа, че нашето поколение ще стане свидетел на таква злоупотреба с думите.

Тази година казваме "Никога повече" по различен начин. Ние чуваме "Никога повече" по различен начин. Звучи болезнено, брутално. Без възклицание, а с въпросителен знак. Казвате никога повече? Кажете това на Украйна.

На 24 февруари думата "никога" беше изтрита. Разстрелваха и бомбардираха. Стотици ракети в 4 часа сутринта събудиха цяла Украйна. Чухме ужасни експлозии. Чухме: отново!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

3

Constanza

08.05 2022 в 20:01

До долните двама:

За причината да говорите такива неща има три логични обяснения. Което и от трите да е, не ви прави чест.

-5502

1

Разумен

08.05 2022 в 15:42

Клоуна с ново видео